Ellen Øgaard har de siste årene jobbet med å samle sammen historiske skriv og notater om livet på Unneland.Det er mye stoff som er samlet inn. Styret synes at Ellen har gjort en formidabel jobb med å sette sammen tekst og bilder til spennende lesing.  

Takker så mye for arbeidet som er lagt ned så langt, og lykke til videre med de resterende heftene!

 Flakadans på Vemånen

Det var i utgangspunktet planer om å gi ut en bygdebok, men på grunn av omfanget så ønsker grendalaget å gi ut emnehefter sånn at materialet blir tilgjengelig etter hvert som det blir ferdig.

Det er i første omgang tenkt å gjøre tilgjengelig 4 emnehefter, nedlasting av pdf-fil kan gjøres på lenkene nedenfor: 

 

Hefte 1 - Unneland under krigen 1940-1945 

Hefte 2 - Unneland skule – frå omgangsskule til nedlegging (kommer)

Hefte 3 - Kvardag og helg på gardane frå ca. 1900 til 1950-åra (kommer)

Hefte 4 - Unneland i historia - eigartilhøve og utvikling (kommer)

 

Er det noen som har stoff som kan brukes i heftene så er vi taknemmelig for det. Det kan sendes på e-post til Ellen Øgaard på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Ansvarlig: Ellen Øgaard

Stiprosjekt

Vemaanen-skilt

fagerh-logo

 

Samarbeidspartnere

Bgk-logo

  

hfk-logo

 

Gjs-logo

 

Liv & Lyst

 

BKK

 

Låveleik logo

 

Hvert år arrangerer Unneland grendalag Familiefestivalen Låveleik. Du finner mer informasjon om dette på Låveleiks websider og facebookside. I tillegg kan du følge Låveleik på Twitter.

LivOGLyst

LivOGLyst er eit program for lokal samfunnsutvikling i Hordaland som er tufta på heilskaplege og inkluderande utviklingsprosessar. Partnarskapen i Hordaland samarbeider for å stimulere lokalt entreprenørskap og mobilisering i lokalsamfunn på ein systematisk og vedvarande måte.

Unneland-bhg-logo

I samarbeid med Unneland barnehage legger Unneland grendalag til rette for drift av Kultur- og aktivitetshuset på Unneland, også kalt HUSET.

Go to top